Vánoční speciál s MADETOU a Pigymámou: Tvarohový cheesecake bez laktózy

Vánoční speciál s MADETOU a Pigymámou: Tvarohový cheesecake bez laktózy
Redakce
Redakce
18. prosince 20254:00
Vánoce si lze užít i v případě bezlaktózové diety.
Tenhle skvělý cheesecake doplní atmosféru a pohladí bříško.

Co budete potřebovat: (12 porcí)

Na korpus:
  • 200 g sušenek bez laktózy
  • 70 g kokosového oleje
Tvarohová náplň:

Postup:

  1. Nejprve najemno rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky bez laktózy. Kokosový olej rozpustíme a vmícháme ho do sušenek. Vzniklou směs natlačíme na dno dortové formy (ideálně o průměru 20–22 cm) vyložené pečicím papírem. Korpus dobře uhladíme lžící nebo dnem skleničky.
  2. Do mísy dáme tvarohy, přidáme cukr, vejce, žloutky a nastrouhanou kůru z citronu. Vše vyšleháme do hladkého krému – stačí ručně metličkou nebo mixérem na nízké otáčky, aby se do směsi nedostal přebytečný vzduch. Tvarohovou směs nalijeme na připravený korpus a lehce zarovnáme.
  3. Dortovou formu zabalíme do několika vrstev alobalu, aby se zabránilo proniknutí vody. Formu s dortem vložíme do hlubšího plechu nebo pekáče. Do pekáče nalijeme horkou vodu tak, aby sahala zhruba do poloviny výšky formy.
  4. Cheesecake pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C přibližně 60–70 minut. Střed by měl být po dopečení ještě mírně rosolovitý – dort zpevní při chladnutí. Po upečení necháme cheesecake vychladnout v pootevřené troubě. Pak ho necháme vychladit ještě v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

Dobrou chuť!

Partner speciálu: