Vánoční speciál s MADETOU a Pigymámou: Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy

Vánoční speciál s MADETOU a Pigymámou: Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Redakce
Redakce
16. prosince 20254:00
Kdo nemá ráda sladké Vánoce, může zkusit slanou variantu
Svátky totiž nemusí být vždy jen sladké. Parádní linecké těsto doplněné našlehanou chutí sýru a ořechů stojí za to!
 

Co budete potřebovat:

  • 220 g hladké mouky
  • 140 g Jihočeského másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka tymiánu
náplň:

Postup:

  1. Z uvedených surovin vypracujeme linecké těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice.
  2. Troubu předehřejeme na 175 °C.
  3. Malé formičky na košíčky nebo mini tartaletky vyložíme těstem a lehce přitlačíme.
  4. Pečeme 10–12 minut do velmi jemné zlaté barvy – nesmí zhnědnout ani se vysušit. Necháme zcela vychladnout.
  5. Jihočeskou nivu rozmělníme, přidáme Jihočeské žervé, med a pepř. Vymícháme hustý krém, který drží tvar.
  6. Do každého košíčku dáme trochu krému, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a navrch přidáme malou kapku medu.

Dobrou chuť!

 
Partner speciálu: