REKLAMA

Zdravá svačina z pečených švestek

Zdravá svačina z pečených švestek
Petra Bártová
Petra Bártová
8. září 20246:00
V dnešním receptu se s vámi podělíme o výborný a jednoduchý nápad na vynikající podzimní svačinku pro děti i dospělé.

Budete potřebovat:

  • 20 švestek
  • moka lžička sušeného zázvoru
  • moka lžička skořice
  • polévková lžíce citronové šťávy
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 50g másla
  • 50g polohrubé mouky
  • 50g máku a nebo 50g vlašských ořechů
  • máslo na vymazání

Postup:

  1. Omyjte švestky, vypeckujte a rozkrájejte na čtvrtky.
  2. Švestky detej do misky, přidejte sušený zázvor, skořici, citronovou šťávu a rum a nechejte proležet.
  3. Mezitím vezměte čtyři zapékací mističky (např. ty na creme brulée), pořádně je vymažte máslem a připravte si drobenku z másla, třtinového cukru, polohrubé mouky a máku. Kdo nemá rád mák, může dát místo nich mleté vlašské ořechy. Nic se nezkazí ani tehdy, dají-li se ořechy i mák.
  4. Do vymazaných zapékacích misek rozdělte švestky a na ně rozdělte připravenou drobenku.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů 30 minut.
  6. Podávejte nejlépe teplé se zakysanou smetanou, ale chutná dobře i studené.
Dobrou chuť!